Last minute zájezdy Letenky Čína další země

Víza do Číny

Čeká vás dovolená do Číny, ale nevíte, jak je to s vízy do Číny? Připravili jsme pro vás přehledný seznam, věcí, které k jeho zařizování budete potřebovat a také návod, jak víza do Číny vyřídit.

Vízum do Číny: Co potřebuju?

  • Platný cestovní pas platný
  • Vyplněný vízový formulář
  • Pasová fotka
  • Letenka do Číny
  • Potvrzení o zaměstnání se zmínkou, že v daném termínu čerpáte dovolenou, případně potvrzení o studiu a výpis z banky (s minimálně 1000 Kč/den)
  • Podrobný plán cesty
  • u dětí do 18 let souhlas obou rodičů s cestou (necestují-li společně)

Pokud do Číny cestujete na delší dobu (6-12 měsíců), potřebujete tzv. business vízum, k jehož vyřízení navíc potřebujete ještě pozvání od čínského partnera ověřené na místním čínském úřadě. Klasické turistické vízum do Číny platí 90 dní a jeho vyřízení trvá zhruba týden. Pokud potřebujete vízum na dva a více vstupů, je třeba se na ambasádu dostavit osobně a absolvovat pohovor. Turistické vízum pro jednu osobu stojí 50 EUR. Užijte si vaši vysněnou cestu – Čína vás ohromí nádhernými horami, malebnými vesničkami nebo úžasnými stavbami dávných císařů.